У Харківській області куплять житло для учасників війни: деталі

Харківщина отримала майже 20 млн грн на придбання житла

Для семи учасників війни куплять житло коштом державної субвенції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної ради. 

Таке рішення ухвалили депутати під час засідання постійної комісії з питань бюджету. В.о. директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА  Тетяна Печура розповіла, що Харківщина отримала додаткові майже 20 мільйонів гривень на придбання житла учасникам війни. Цих коштів вистачає для придбання житла для семи учасників війни.

Також депутати погодили пропозицію Харківської обласної військової адміністрації щодо розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт об’єктів будівництва громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інших об’єктів, що мають вплив на життєдіяльність населення у 2023 році.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що найбільше постраждали від бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією РФ проти України, Київський та Салтівський райони міста Харкова. У зазначених районах пошкоджено найбільше багатоквартирних будинків.

Зараз в реєстрі налічується 6 298 пошкоджених житлових будинків, з них:

  • 366 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 289 приватних будинків в Індустріальному районі,

  • 693 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 1128 приватних будинків у Київському районі,

  • 206 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 227 приватних будинків у Немишлянському районі.

Детальніше про руйнування будинків в інших районах читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися