У Харківській області перейменували вулиці: подробиці

Частину вулиць назвали на честь Героїв, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України

У Великобурлуцькій громаді повідомили про перейменування деяких вулиць, повідомляють "Коментарі. Харків".

“На виконання Закону України “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії” у населених пунктах Великобурлуцької територіальної громади завершено процес перейменування 20 об’єктів топоніміки”, - повідомили у громаді.

Відповідне розпорядження 26 грудня 2023 року підписав начальник Великобурлуцької селищної військової адміністрації  Віктор Терещенко.

“Частину вулиць названо на честь Героїв, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, частину - в пам’ять про видатних українських діячів”, - пояснили у громаді.

Повний список перейменованих вулиць:picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині декілька сіл і селищ змінять назву

Депутати обласної ради затвердили рішення “Про перейменування деяких населених пунктів Богодухівської міської територіальної громади”. Відповідно до повідомлення облради, було вирішено клопотати перед Верховною Радою України про перейменування деяких населених пунктів Богодухівського району Харківської області.

Триває процес перейменування і в Харкові Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що ставлення харків’ян до сусідньої країни-агресора дуже змінилося. За словами мера, той Харків, який був до повномасштабного вторгнення, і той, що є зараз, - два ментально різні міста.  Що враховують перед перейменуванням вулиць у Харкові, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися