Чи будуть у 2024 році виплати ВПЛ

Ірина Верещук розповіла,які кроки варто зробити, щоб виплати вразливим категоріям ВПО були збережені

У 2024 році виплати для вразливих категорій внутрішніх переселенців мають бути збережені. Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила в підсумковому інтерв’ю на телеканалі "Інтер", інформують "Коментарі. Харків".

За ініціативою Мінсоцполітики влітку було прийнято постанову Кабміну № 709. Посадовиця зазначила, що якщо цю постанову не змінити, то з 1 лютого 2024 року виплати припиняться великій кількості ВПО.

Віцепрем’єрка наголосила, що за внесення змін виступають і Президент, Прем’єр-міністр. Оскільки йдеться про те, що виплати можуть втратити понад 2 мільйони людей.

"Звичайно, цього не можна допустити. Тому зараз напрацьовуються такі зміни до постанови, щоб зберегти виплати для вразливих категорій переселенців. Ми чекаємо від Мінсоцполітики внесення її на розгляд Уряду", – додала Ірина Верещук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Троє загиблих та 28 поранених через обстріли Харкова та області

В Боровій внаслідок обстрілів загинули людей – 55-річна жінка та двоє чоловіків. Їх тіла дістали з-під завалів вщент зруйнованих приватних будинків. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

За даними начальника ГУ НП в Харківській області Володимир Тимошко, в Харкові  було дві хвилі обстрілів: ракетами (встановлено, що в центр міста прилетіло дві ракети Іскандер М, в Індустріальний район - 3 ракети С-300), потім БПЛА Shahed.

У результаті обстрілу постраждали 28 цивільних людей, з них 12 – перебувають у лікарні. Серед пацієнтів двоє дітей 14 і 16 років та іноземний громадянин. Потерпілі у середньому та легкому стані, повідомив очільник ХОВА.

Пошкоджені житлові будинки, будівлі готелів, приміщення закладів охорони здоров'я: Обласна клінічна лікарня, Обласна стоматологічна поліклініка, дві міські лікарні, транспорт.   

31 грудня між 01:09 та 01:30  ворог завдав удару по місту Харкову безпілотниками "Шахед". Без постраждалих.

Пошкоджені відділення банку, "Інститут метрології", житлові будинки, адміністративні будівлі, кафе. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися