На Харківщині звернулися до жителів з проханням: що сталося

Голосування триватиме до 14 січня

У Балаклії планують змінити назви вулиць та провулків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

“Балаклійська міська військова адміністрація пропонує нашим мешканцям долучитися до опитування з питання перейменування низки скверів, вулиць та провулків міста Балаклія, які підлягають дерусифікації”, - йдеться у повідомленні. 

Серед вулиць, які планують перейменувати значаться наступні: 

  • вулиця 1-го Травня,

  • провулок 1-го Травня,

  • вулиця 40 років Перемоги,

  • вулиця 8-го Березня,

  • вулиця Гагаріна,

  • провулок Герцена.

Переглянути повний перелік вулиць, а такого проголосувати можна за посиланням. Термін проведення опитування: до 14.01.2023.

“Ваша участь у цьому опитуванні допоможе визначити нові назви для вулиць, провулків та тупиків міста. Ми закликаємо всіх мешканців Балаклії долучитися до цього історичного процесу та внести свій внесок у створення нових назв, які будуть відзначати нашу гідність та історію. Тільки разом переможемо ворога!”, - звернулися у міській раді до жителів Балаклії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Близнюківській громаді стартувало громадське обговорення перейменування топонімів.

Відповідно до документа, перейменувати планують 39 вулиць у 17 населених пунктів. Зокрема, в Близнюках перейменувати планують вулиці Ватутіна, Пушкіна, Горького й Чкалова. В селі Башилівка - вулицю Гагаріна, у Добровіллі – Першотравневу й Челюскінців.

Пропозиції приймаються упродовж 30 календарних днів – з 4 січня 2024 року до 2 лютого 2024 року.

Як подати свої пропозиції, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися