У Харківській області готуються до надзвичайних ситуацій: що відомо

Харківська область має одну з найбільших мереж автомобільних доріг місцевого значення

У Харківській області на утримання автодоріг місцевого значення виділено понад 6 тисяч метрів кубічних піщано-сольової суміші. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Директор ДП "Дороги Харківщини" Ігор Турченко розповів, що Харківська область має одну з найбільших мереж автомобільних доріг місцевого значення – 7334 км. 

Він зазначив, що зима цього року була набагато складніша, ніж минулого. Спостерігалась велика кількість опадів у вигляді мокрого снігу та дощу при мінусових температурах, що додало роботи дорожнім службам. За його словами, на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі снігопадами та хуртовинами, відпрацьовано схеми і  порядки взаємодії з органами місцевого самоврядування, ДСНС, ГУ Нацполіції у Харківській області.

“Заготовлено більш ніж 6 тисяч метрів кубічних піщано-сольової суміші та 250 тонн солі. Оперативно, в час негоди, працює понад 100 одиниць дорожньої спеціальної техніки. Також працюють дорожні робітники, які чистять автобусні зупинки та знаки. Окрема увага першочергово приділяється гуманітарним та автобусним маршрутам”, – розповів Ігор Турченко.

Також звернув увагу директор ДП “Дороги Харківщини” і на наслідки бойових дій - окупанти пошкодили майно: розбиті бази, викрадено понад 130 одиниць дорожньої техніки.

Він наголосив, що проїзд дорогами Харківщини забезпечено. Також у ДП "Дороги Харківщини" цілодобово працює диспетчерська служба, контактні номери: (057) 336-77-00, 050-415-21-03. Диспетчер фіксує скарги та доводить до відповідних підрядних організацій питання, аби їх розв’язати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заборонено робити взимку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися