У Харкові обстрілами пошкоджені важливі мережі: подробиці

Спеціалісти відновили газопостачання до майже 1 тисячі осель харків’ян

Спеціалісти Харківської міської філії “Газмережі” відновили газопостачання до майже 1 тисячі осель Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію компанії.

У філії зазначили, що початок нового року видався важким на події. Російські війська щоденно обстрілювали Харків, внаслідок прильотів пошкоджено чимало житлових будинків та цивільної інфраструктури. Руйнувань зазнали й газові мережі міста. 

“Фахівці Харківської міської філії "Газмережі" відновили газопостачання до майже 1 тисячі осель харків’ян, які внаслідок обстрілів тимчасово залишились без газу. Попередньо газовики повністю замінили зруйновані газопроводи, заварили отвори від уламків снарядів та перевірили систему на щільність та герметичність”, - повідомили у Харківській міській філії. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській філії “Газмережі” попередили про небезпеку в холодний період. В компанії нагадали, що опалювати житло за допомогою газових плит і духовок категорично заборонено. “Таким чином ви не зігрієтесь, а ось біди наробити зможете. У зв'язку з нестачею повітря існує ризик утворення чадного газу. Він швидко накопичується в крові й викликає головний біль, нудоту, запаморочення та втрату свідомості”, - пояснили у філії. Також наголосили, що газові прилади можна використовувати тільки за призначенням.

Також рятувальники нагадали жителям Харкова та області про правила користування газовими пальниками. “Ворог не полишає підступних планів залишити людей тепла і світла. Підрозділи системи МВС повністю готові до потенційних викликів. Готовими мають бути й громадяни”, - повідомили у службі. 

Детальніше з порадами можна ознайомитися за посиланням.



Джерело: https://t.me/khm_grmu/167
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися