На Харківщині жителі обрали нову назву міста: подробиці

Перейменування міста має затвердити Верховна рада України

У вівторок, 9 січня у Красноградській міській раді відбулися громадські слухання серед мешканців міста, повідомляють "Коментарі. Харків".

На слуханнях було розглянуто питання перейменування міста. Присутні мали можливість шляхом голосування обрати  альтернативні назви перейменування міста Краснограда для подання пропозицій до Верховної ради України.

Участь в громадських слуханнях взяли 183 особи. На розгляд громадян було винесено 3 альтернативні назви міста: за Берестин віддали свій голос 50 осіб,  за Берестопіль – 3, за Славноград – 64.

“Вдячні мешканцям, які  виявили свою  громадську позицію та з розумінням поставилися до необхідності перейменування міста”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Близнюківській громаді стартувало громадське обговорення перейменування топонімів. 

Відповідно до повідомлення, перейменувати планують 39 вулиць у 17 населених пунктах. 

Зокрема, в Близнюках перейменувати планують вулиці Ватутіна, Пушкіна, Горького й Чкалова. В селі Башилівка - вулицю Гагаріна, у Добровіллі – Першотравневу й Челюскінців.

З повним списком топонімів, яким планують обрати нові назви можна ознайомитися в документі

Подавати пропозиції стосовно перейменування вулиць можна, скориставшись гугл-формою

А також пропозиції можна надати: на поштову адресу Близнюківської селищної ради: 64801, Харківська область, Лозівський район, смт Близнюки, вул. Свободи, 30, кабінети 14, 15, на адресу електронної пошти Близнюківської селищної ради [email protected] з приміткою "Перейменування".  

Пропозиції приймаються упродовж 30 календарних днів – з 4 січня 2024 року до 2 лютого 2024 року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися