Харків'яни влаштували акцію підтримки підозрюваних у справі Шеремета

28 червня пройшло 200 днів з моменту, як Кузьменко та Антоненко знаходяться в СІЗО

Сьогодні у Харкові пройшов мітинг на підтримку підозрюваних у справі Шеремета.  Про це передає Накипіло.

Акція на підтримку музиканта Андрія Антоненко, волонтера Юлії Кузьменко і військової медсестри Яни Дугар відбулася під пам'ятником Тарасу Шевченко.  Учасники нагадали, що 28 червня пройшло 200 днів з моменту повідомлення їм про підозру у вбивстві журналіста.  Активісти скандували, що Кузьменко та Антоненко незаконно перебувають в СІЗО.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр фігурантам справи про вбивство Шеремета.

Слідство підозрює лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугар і ветерана АТО Андрія Антоненко.

22 травня адвокат Микола Оріхівський повідомив, що досудове розслідування у справі про вбивство Павла Шеремета завершено.

25 травня Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокурорів і змінив запобіжний захід Яні Дугар з домашнього арешту на заставу в розмірі 168 тис. Гривень.  Згодом адвокат Дугар Віталій Коломієць повідомив, що понад 500 осіб менше ніж за добу перерахували всю необхідну суму для внесення застави.

У Нацполіціі 2 липня повідомили, що готові направити до суду справу Шеремета.

Фото: Суспільне



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися