У Харкові суд переніс розгляд апеляції у справі про боротьбу за вільний доступ на сесії міськради, - ХАЦ

ХАЦ перемогли міськрада в суді ще пів року тому

Сьогодні у Другому Апеляційному суді Харкова відбулося слухання скарги міської влади на рішення суду першої інстанції щодо вільного доступу громадян на засідання сесій міськради, який "Харківський антикорупційний центр" виграв у лютому цього року.

Юристи міськради подали клопотання про включення до розгляду справи третьої сторони - Харківського обласного управління МНС. Але суд не задовольнив клопотання.

Заслухавши доводи сторін, суд оголосив перерву в слуханні справи, повідомили антикорупціонери на своїй сторінці в Facebook.

"Ми замахнулися на святе, на регламент Харківської міської ради, який у Кернеса використовується як інструмент позбавлення громадян доступу до управління містом. Тобто регламентом передбачено хто бажаний гість на сесіях міськради, а хто ні. А ми вважаємо, що кожен громадянин має право прийти і подивитися в очі чиновникам і депутатам, які голосують. Тому що власне не люди існують для депутатів, а міськрада існує на кошти харків'ян і вона має бути абсолютно відкритою", - підкреслив юрист ХАЦ Ігор Черняк.

Варто відзначити, що наступне слухання заплановане на понеділок, 14 вересня, о 10:00.

Нагадаємо, боротьба за вільний доступ до сесій міськради тривала шість років.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися