Харківській громаді повернули незаконно приватизовану нерухомість

Суд в повному обсязі задовольнив позов про визнання незаконним договору купівлі-продажу нежитлових приміщень

У Харкові суд повернув нежитлові приміщення територіальній громаді. Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

Відзначається, що господарський суд Харківської області задовольнив позов про визнання незаконним договору купівлі-продажу нежитлових приміщень і їх повернення в комунальну власність.

Нежитлові приміщення присвоїли за спрощеною процедурою і без проведення аукціону, що суперечить нормам чинного законодавства. Таким чином, з власності громади міста незаконно пропали приміщення, розташовані по вул. Клочківській, загальною площею майже 302 кв. м. Їх вартість становить близько 1 млн грн. Рішенням суду позов задоволено в повному обсязі, у власність територіальної громади міста повернули зазначені нежитлові приміщення.

Нагадаємо, Харківська місцева прокуратура № 5 відправила до суду позовну заяву в інтересах держави в Харківську міську раду і фізичної особи про визнання рішення ХМР незаконним, визнання договору оренди недійсним та повернення земельної ділянки вартістю 30 млн грн в землі запасу міста.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися