Україна повинна виплатити компенсацію лідеру харківських комуністів, - Європейський суд

ЄСПЛ постановив виплатити екснардепу від Комуністичної партії України Аллі Александровській тисячі євро

Сьогодні, 25 березня, Європейський суд з прав людини виніс рішення у справі "Алла Олександрівна Александровська проти України". Про це повідомив адвокат, який займався цією справою вже кілька років, Олександр Шадрін.

"ЄСПЛ постановив стягнути 19163 Євро компенсації, включаючи 3000 євро витрат на правову допомогу адвокатів і 563 Євро інших витрат і витрат", - написав Шадрін.

Європейський суд з прав людини визнав:

- незаконним та необґрунтованим затримання Алли Олександрівни на День Конституції 28.06.2016 року (порушення пункту 1 (с) статті 5);

- визнав арешт упродовж 4-х місяців надмірно тривалим (порушення пункту 3 статті 5 Конвенції);

- визнав зміст в металевій клітці принижує гідність, поводження (порушення статті 3 Конвенції).

Адвокат зазначив, що направив скаргу в ЄСПЛ з вимогою надати підзахисної Аллі Олександрівської медичну допомогу або звільнити її з-під варти ще у 2016 році. Тоді 30 червня екснардеп від Комуністичної партії України Аллу Александровську заарештували на два місяці без можливості внесення застави. Її підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу України - ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

В СБУ заявляли, що нібито Алла разом з сином через посередника намагалася підкупити депутатів однієї з міськрад під Харковом, щоб вони на сесії прийняли звернення до Верховної Ради та президента про зміну до Конституції України з питання федералізації. Слідство стверджує, що сума угоди становить 9000 доларів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися