У Харкові на ХТЗ завелося лисеня - виходить до людей, позує і просить їсти (відео, фото)

У соцмережах сперечаються, чи безпечно перебувати поруч із рудою чотирилапою красунею

У Харкові в районі вулиці Луї Пастера місцеві жителі вже добу фотографують лисицю, яка поводиться досить дружелюбно і не боїться людей. Фото і відео рудої чотирилапої публікують у харківських Telegram-каналах.

Першим лисицю побачив чоловік прямо на галявині перед житловим будинком. Тварина не тільки не злякалася людини, а й уважно слухала, коли він назвав її "красунею".

На простягнуту до неї руку лисиця відреагувала як домашня: потягнулася, понюхала, спробувала лизнути язиком, але кусати не стала і просто відійшла, побачивши, що нічого їстівного у людини немає. Також чотирилапа красуня дозволила зробити кілька фотографій, сидячи на місці і зовсім не нервуючи.

Потім лисицю побачили і зняли на відео вже пізно ввечері поблизу дороги і будівлі шиномонтажу: на узбіччі тварина намагалася викопати із землі, ймовірно, щось їстівне. Побачивши людину, вона злякалася, відскочила. Зрозумівши, що шкоди їй не завдають, повернулася до своєї справи. Протягом кількох хвилин автор відео намагався привернути увагу чотирилапої тварини, а коли підійшов зовсім близько, лисиця все ж злякалася і втекла, так і не діставши із землі свою знахідку.

Вранці лисиця з'явилася знову - цього разу на стадіоні.

У соцмережах обурюються, що автори відео занадто близько підходять до лисиці, адже в неї може бути сказ. Аргументують свою думку вони тим, що нібито дикі звірі виходять до людини, тільки якщо у них є це захворювання.

Зате інші місцеві кажуть, що лисиця просто голодна і хоче пити, а народилася, очевидно, неподалік від населених пунктів, тому до людей звична, ось і шукає у них воду та їжу. Дехто за зовнішніми ознаками навіть визначив, що оселилася на ХТЗ не доросла лисиця, а лисеня, яке просто ще не навчилося боятися людей.

Підтверджують цю теорію й інші користувачі. Одна харків'янка розповіла, що неподалік від дитячої поліклініки №16 оселилася доросла лисиця і привела туди своїх лисенят, а небайдужі люди підгодовують їх. Ще один житель району каже, що в найближчому місці для відпочинку з шашликами, очевидно, та сама лисиця живе вже давно і часто ласує шашликами, якими її пригощають туристи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що працівники Харківського зоопарку випустили на волю 10 європейських болотяних черепах. Всі вони тепер живуть у водоймах Національного парку "Гомільшанські ліси".



Джерело: Telegram

Влада

14 липня 2021, 17:17

Хоть воды ему налейте.

Влада

14 липня 2021, 17:16

Скорее всего лисенок домашний, взрослые дауны привезли для своих отпрысков, те наигрались и выбросили.

Наташа

13 липня 2021, 16:32

Судя по тому, какой он худюсенький, есть он просит, но никто не дает(((. Народ только фотки и видео делает

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися