Харківський лікар назвав найуразливіших до коронавірусу людей

Волянський прокоментував ситуацію з Омікроном в Україні

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський розповів, що треба робити Україні зараз для перемоги над коронавірусом. Відповідне повідомлення він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Вакцинувати ВРАЗЛИВИХ!! Берегти УРАЗНИХ! Важлива ремарка! Потрібно розуміти, що вразливі – це не зовсім літні люди з хронічними захворюваннями. Це хворі, що раніше не хворіли, і люди з хронічними захворюваннями. Як розібратися, хто захищений, хто вразливий? Адже є хворі на вакциновані, хворі на нещеплені, не хворі на вакциновані, не хворі на нещеплені? Є щеплені однією дозою, двома дозами, трьома дозами. Хто із них захищений? Важливо робити тести на напруженість імунітету! У природно хворих раніше МЕНШЕ ймовірність захворіти, ніж у вакцинованих двічі й нехворілі", - написав лікар.

Контекст:

⬤ У Харківській області на 10 лютого коронавірус виявили у 2016 жителів. За добу від COVID-19 померло 14 людей. В області COVID-19 діагностували вже 285 433 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6689 хворих. Одужало від коронавірусу 243 020 людей. Зараз під наглядом медиків перебуває 35 824 пацієнти.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися