Війна з Росією: У Харкові продовжують фіксувати смерті від коронавірусу

Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області

У Харківській області, попри війну, продовжують фіксувати нові випадки коронавірусу. Само собою жителі рідше стали звертатися до лікарень і кількість нових офіційних випадків різко скоротилася. На 1 березня коронавірус виявили лише у 34 мешканців. За добу медики зафіксували 5 смертей. Всю статистику регіону опублікували у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 305 964 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6874 хворих. Одужало від коронавірусу 261 117 людей. Зараз під наглядом медиків перебуває 37 973 пацієнти.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 32 осіб (у самому Харкові – у 26), у Чугуївському – у 1, у Куп'янському – у 0, в Ізюмському – у 0, у Лозівському – у 0, у Красноградському – у 0, у Богодухівському – у 1

Контекст:

До України 24 лютого увійшли війська РФ. Ще з 4-ї ранку люди чули вибухи. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. Величезні черги до супермаркетів та аптек зберігаються щодня. У районі Харкова з 24 по 26 лютого тривали запеклі битви. По всьому місту чутно постріли, регулярно звучить сирена. У неділю 27 лютого вперше бої перейшли до міста. Українська армія оперативно ліквідувала ворожих солдатів.

Російська армія 28 лютого вперше повноцінно почала бомбардувати Харківщину. Так, вранці з'явилося відео, на якому російський винищувач-бомбардувальник Су-34 пролітає над селищем Приколотне Харківської області у напрямку Харкова. Незабаром після цього з'явилися кадри стовпів диму у харківському мікрорайоні Північна Салтівка на перехресті вулиці Гвардійців-Широнінців та Дружби народів.

Вранці 1 березня окупанти завдали ракетного удару по центральній частині Харкова. Кадри знищених вулиць та доріг можна подивитися у матеріалі на "Коментарях".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися