Чи вистачить харків'янам вакцин від COVID-19

У Харкові можна отримати першу, другу чи бустерну дозу препарату

У Харкові достатньо вакцин для отримання повного курсу вакцинації, наявні також препарати, розроблені спеціально для бустерного щеплення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської міської ради.

У Департаменті охорони здоров’я повідомили, що наразі медичні заклади отримали 3 тис. доз препарату Pfizer. Вакцина призначена для отримання перших, других та бустерних доз. Також харківські медичні установи забезпечені препаратом для проведення щеплень бустерною дозою (вакцина розроблена спеціально для штаму "Омікрон"). У наявності - понад 8,5 тис. доз.

У департаменті наголосили, що у воєнний час ризик розвитку та розповсюдження інфекційних захворювань зростає. “Люди з неінфекційними хворобами мають більший ризик тяжкого перебігу хвороби. Тому харків’ян закликають не забувати про вакцинацію від коронавірусу”, - зазначили у Харківській міській раді. 

Для того, щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря або до найближчої міської поліклініки. А з переліком медзакладів, де працюють пункти вакцинації, можна ознайомитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 17 жовтня, почне працювати модульний заклад для амбулаторної допомоги жителям Салтівки. Медзаклад відкрили на розі вул. Академіка Павлова, 271 та вул. Солідарності, біля комплексу “Радмір”. Харківський міський голова Ігор Терехов взяв участь у відкритті амбулаторії. Він розповів, що будівля поліклініки №10, у якій харків'яни раніше отримували амбулаторну допомогу, була зруйнована у результаті ворожих обстрілів. 

У міській раді повідомили, що амбулаторія оснащена цифровим рентгеном та УЗД-апаратом, електрокардіографом, дефібрилятором. У медзакладі прийматимуть сімейні лікарі, невропатолог, хірург, отоларинголог, лікар УЗД і рентгенолог. Також там працюватиме кабінет вакцинації.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися