Медики Харківщини отримали 5 нових “швидких” та мобільну амбулаторію

Медичні працівники отримали мобільний міністаціонар, у якому можна проводити цілий комплекс гінекологічних заходів

На Харківщині медичні працівники отримали п'ять нових карет “швидкої” медичної допомоги та акушерсько-гінекологічну мобільну амбулаторію. Медичний транспорт отримали за програмою United24 завдяки першій леді України Олені Зеленській та Міністерству охорони здоров’я України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова.

Карети “швидкої” - авто Citroen класу C з найвищою комплектацією. Авто передадуть в Ізюмський, Чугуївський та Красноградський райони. 

Акушерсько-гінекологічна мобільна амбулаторія буде працювати в деокупованих населених пунктах Харківщини. Мобільний міністаціонар призначений для пологів та для огляду жінок. Амбулаторія розрахована на проведення цілого комплексу гінекологічних заходів, навіть оперативних втручань. У міністаціонарі працюватимуть почергово лікарі обласного перинатального центру. Амбулаторія забезпечена водою, електрикою, медичним інструментарієм. Спершу мобільний міністаціонар буде працювати у деокупованому Ізюмі.

Олег Синєгубов зазначив, що доступ до якісної медицини, зокрема на деокупованих територіях - пріоритет влади області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 17 жовтня, за участю Харківського міського голови Ігоря Терехова, передали військовим автомобілі. Сім авто - для  батальйонів ТРО 227, 288, ППО та ОМБ 22. Також передали карету швидкої допомоги для спецпідрозділу "Кракен". Автомобілі передали засновники харківської компанії LOGITY.



Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися