Медична допомога на Харківщині: кому видають безплатні ліки

У Харківській ОВА зазначили, що область забезпечена інсуліном та цукрознижувальними ліками

У Харківській області для лікування хворих на діабет працюють ендокринні відділення. Аптеки регіону забезпечені доступними безплатними цукрознижувальними засобами та інсуліном. Про це розповіла заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова, повідомляють "Коментарі. Харків".

Заступниця директора департаменту зазначила, що нині в Україні зареєстровано майже 1 млн 226 тис. хворих на цукровий діабет. У Харківській області на діабет хворіє 100 тис. людей, з яких інсулінозалежні - 20 тис. людей, з них 5 тисяч – діти.

Жанна Овчарова наголосила, що кожен, кому потрібні цукрознижувальні ліки чи інсулін, має можливість безплатно отримати препарати в аптечних пунктах за рецептом лікаря. Вона запевнила, що у Харківській області немає проблем з безоплатним отриманням інсуліну. 

У Харківській ОВА розповіли, що забезпечення хворих інсуліном та цукрознижувальними препаратами не зупинялося у перші місяці повномасштабної російської агресії. Тоді волонтери передавали препарати лікарям, а хворі могли замовити ліки через “гарячу лінію”, яку організувала Харківська ОВА. Лікарка-ендокринолог Ірина зазначила, що особисто виписувала рецепти хворим, перебуваючи у сусідній області. “Наразі ситуацію нормалізовано, працюють стаціонари, хворі отримують необхідне лікування”, - запевнила лікарка.

За словами лікарів, інсулін можуть потребувати не тільки хворі на 1-й тип діабету, але й на 2-й тип. Саме тому завідувач ендокринологічного відділення Іван радить пильнувати вміст цукру в крові та вчасно проходити медогляд.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що громадяни, які хворіють на цукровий діабет чи перебувають у групі ризику, мають право на безоплатну допомогу за програмою медичних гарантій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися