У Харкові з'явилося надсучасне медичне обладнання: що відомо

За допомогою ангіографа лікарі зможуть проводити до 500 судинних операцій на рік

У Харкові на базі КНП “Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17” відкриють відділення ендоваскулярної хірургії. У медзакладі завершили монтаж надсучасного ангіографа. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я. 

Очільник відомства Віктор Ляшко розповів, що завдяки новому обладнанню у медичній установі, яка цілодобово надає спеціалізовану багатопрофільну меддопомогу, буде працювати відділення судинної хірургії. Буде створено спеціалізований центр, у якому лікарі зможуть виконувати понад 500 операцій на судинах  на рік.

Ангіограф дозволить проводити обстеження та лікувати патології судин різних органів і систем. Сучасне медичне обладнання допоможе визначати місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі, розвиток пухлинного процесу тощо. Ангіограф дозволить виявити такі процеси та хвороби, які не вдається діагностувати іншим шляхом.

Також новітнє медичне обладнання дозволяє оперативно та достовірно виявляти хвороби серцево-судинної системи. Тож ангіограф допоможе кардіологам максимально оперативно надавати меддопомогу хворим на інфаркт міокарда.

У МОЗ розповіли, що команда лікарів пройшла відповідне навчання та готова працювати у новому відділенні. Монтаж ангіографа вже завершили також були подані документи на отримання ліцензії на експлуатацію обладнання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії відбудовують центральну лікарню. Медичний заклад зазнав значних руйнувань через влучання ворожих снарядів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися