У Харкові зростає кількість хворих на грип та ГРВІ: деталі

У Харкові показник захворюваності становить 65,3 на 100 тис. населення, що нижче показника епідемічного порогу

У Харкові за минулий тиждень на грип та ГРВІ (гострі респіраторні вірусні інфекції) захворіло 923 особи, з них 42% - діти до 17 років. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я з посиланням на Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, пишуть "Коментарі. Харків".

Повідомляється, що упродовж минулого тижня зареєстрували 126 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. З урахуванням цього у Харкові зафіксовано зростання захворюваності на грип та ГРВІ на 18,9%.

При цьому в департаменті повідомили, що показник захворюваності становить 65,3 на 100 тис. населення. Ця цифра нижча за показник епідемічного порогу на 84,3%. Тож наразі у Харкові низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.

Також у міськраді повідомили, що минулого тижня (12-18 грудня) було госпіталізовано 103 особи, 17 з яких - діти.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у листопаді збільшилася кількість звернень з приводу педикульозу. Загалом з вересня зареєстровано 17 випадків, серед яких 3 сімейних вогнища (від 2 до 6 заражених осіб). Педикульоз – це паразитарне захворювання шкіри та волосся, що викликається вошами. Крім безпосереднього паразитизму, платтяні воші здатні переносити епідемічний висипний тиф, епідемічний поворотний тиф. Причиною появи вошей можуть стати катаклізми та кризові ситуації у суспільстві, коли у людей немає можливості дотримуватися гігієни. Громадянам порадили в умовах, коли вимикають електроенергію та водопостачання, неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися