Кому видають безплатні ліки у Харкові та області

Пацієнти можуть отримати ліки, скориставшися паперовим чи електронним рецептом

Пацієнти з хронічними захворюваннями за програмою “Доступні ліки” можуть отримати ліки безплатно або з незначною доплатою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Отримати препарати пацієнти можуть, скориставшися електронним та паперовим рецептами. У міській раді зазначили, що Національна служба здоров’я відшкодовує аптекам вартість ліків незалежно від форми.

Лікар, з яким у пацієнта підписана декларація, також може оформити рецепт телефоном. Номер рецепта та код-підтвердження надійде пацієнту на телефон у вигляді SMS.

picture

Знайти аптеку з “доступними ліками” можна за допомогою “Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів”: https://cutt.ly/ASw5Kwv.

Також про наявність необхідних ліків можна дізнатися за телефоном: 16-77.

У міській раді порадили перед тим як відвідувати аптеку зателефонувати та дізнатися, чи є в наявності потрібні ліки і зарезервувати їх за необхідності.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Немишлянському районі протягом 2022 року містяни отримали допомогу на суму 128,6 млн грн. Управління соціального захисту населення Адміністрації району забезпечило фінансування усіх видів державної соцдопомоги 8778 особам. На облік у Немишлянському районі взяли майже 12 тис. внутрішньо переміщених осіб, а допомогу на проживання призначили 8 тис. сімей. У Харківській міській раді зазначили, що у разі виникнення питань щодо взяття на облік ВПО та призначення державної соціальної допомоги мешканці Немишлянського району можуть звернутися до управління.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися