Де у Харкові та області можна отримати безкоштовні ліки

Програма реімбурсації запрацювала і на деокупованих територіях.

На деокупованих територіях деякі безкоштовні ліки за рецептом можна отримати у 23 аптеках. Про це повідомив Директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Програма "Доступні ліки" має велике соціальне значення – кожен, хто отримав рецепт на передбачені Програмою медичних гарантій ліки, може отримати їх безкоштовно", – говорить Максим Хаустов.

Це препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу, нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії.

В умовах воєнного стану пацієнти можуть отримувати "Доступні ліки" як за електронним, так і за паперовим рецептом.

"Після створення рецепта на мобільний телефон пацієнта приходить СМС з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. Власне комбінація 16 цифр і є електронним рецептом. Також лікар може виписати паперовий рецепт або продублювати його, роздрукувавши", – розповідає лікарка загальної практики – сімейної медицини Юлія Євдокимова.

Окремо вона відзначає, що для отримання рецепту внутрішньо переміщеним особам декларація не обов’язкова.

Щоб отримати ліки, пацієнту необхідно звернутися з рецептом до будь-якої аптеки, яка відпускає препарати за програмою в межах договору з НСЗУ. Як наголошує провізорка аптеки 911 Христина Шахова, на дверях чи фасадах таких аптек міститься наліпка "Доступні ліки".

"Навіть якщо в аптеці не буде потрібного препарату (всього їх згідно програми зареєстровано понад 400), то провізор завжди підкаже, де придбати ліки у найближчому місці", – говорить Христина Шахова.

Також знайти аптеку з "Доступними ліками" можна за допомогою "Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів"  або зателефонувавши 16-77.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вечірні фейєрверки у Харкові внаслідок "прильотів" по місту (ФОТО)

Учора ввечері у Харкові пролунало декілька гучних вибухів. О 22:54 начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти знову наносять удари по Харкову та області.

Вже о 23:51 очільник області повідомив: "Окупанти завдали ударів по Київському району Харкова. Зафіксовано влучання у склад піротехніки. Спостерігається детонація піротехнічних виробів.

Попередньо, без постраждалих. На місці працюють спеціалісти ДСНС".

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що "прильотів" було два, усі у Київському районі.

"Вибухи у Харкові внаслідок "прильотів" по Київському району. Попередньо - влучання у склад піротехніки. Про постраждалих наразі інформації немає. Щодо руйнувань - також знатимемо пізніше.

Ще один приліт також в Київському районі. За попередньою інформацією - без постраждалих та руйнувань", – написав мер міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися