У Харківській області збільшилась кількість летальних випадків: що відбувається

Жителям регіону нагадали, що своєчасне встановлення діагнозу підвищує шанс зберегти життя

Щотижня від COVID-19 в Харківській області продовжує помирати більше людей ніж від грипу та ГРВІ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ  МОЗ”. 

В установі зазначили, що показник летальності у 2023 році склав 5,4%, тоді як середній за весь період епіднагляду за COVID-19 – 2,3%. Також жителям регіону нагадали, що своєчасне встановлення діагнозу підвищує шанс зберегти життя.

У Харківській області не забезпечується охоплення тестуванням необхідної кількості населення, що призводить до недовиявлення випадків. Кожен невиявлений хворий – це інфікування ще декількох осіб з його оточення. Щотижня зі 100 тисяч населення повинно бути обстежено не менше 300 осіб, у Харківській області цей показник складає 68,2 (середній по Україні – 363,3).

“На жаль, наше населення у більшості випадків не звертається за медичною допомогою з початком хвороби”, - наголосили в держустанові.

У поточному році виявили тільки 815 випадків COVID-19. За останній тиждень лабораторно підтверджено 100 випадків проти 107 за минулий (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 3,57, проти 4,66). Мешканці Харкова серед захворілих COVID-19 складають 60,0%.

У держустанові зазначили, що під час війни населення не дотримується маскового режиму в громадських місцях, соціального дистанціювання в сховищах, що значно підвищує ризик розповсюдження інфекції в суспільстві. І наголосили, що своєчасне тестування та лікування зменшить ризики розвитку ускладнень у хворого, інфікування ним оточуючих.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про темпи поширення грипу та ГРВІ у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися