У Харкові та області перевірили ціни на ліки: що виявили

Ціни на деякі лікарські засоби перевіряють у Харківській області щомісяця

У лютому 2023 року провели моніторинг застосування державних регульованих цін на лікарські засоби в межах урядової програми “Доступні ліки”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Вказаний моніторинг проводять у регіоні спеціалісти Держпродспоживслужби щомісяця. У березні фахівці отримали та опрацювали інформацію від 354 аптечних закладів, проаналізували понад 45,4 тис. цін стосовно дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. У результаті проведеної роботи порушень встановленого державою рівня цін не виявили.

У Головному управління нагадали, що статтею 20 Закону України “Про ціни й ціноутворення” за недотримання суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на фармацевтичному ринку, процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на лікарські засоби, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачені адміністративно-господарські санкції. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деяких громадах Харківської області видають жителям необхідні ліки. Так, у Балаклійській громаді 15 березня в амбулаторії загальної практики сімейної медицини №4 (біля Балаклійського ліцею №4) провели прийом лікарів від благодійної організації UK- Med. Містяни могли отримати:

  • безплатну медичну консультацію лікаря терапевта;

  • безплатні ліки, згідно з курсом лікування;

  • рекомендації щодо направлення до інших профільних медичних спеціалістів; висновок лікаря та призначення лікування;

  • першу психологічну допомогу.

Надання такої допомоги організовують у різних деокупованих громадах Харківської області.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися