Особливості надання меддопомоги на Харківщині, де тривають активні бойові дії

Для дистанційного лікування використовують можливості телемедицини

У Харківській області детально розписані маршрути надання меддопомоги цивільному населенню. В екстрених випадках меддопомогу населенню надають військові медики та фахівці ДСНС. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов розповів, що на Харківщині немає закладів охорони здоров’я, які перебувають в окупації. Заклади первинної та вторинною ланки медицини продовжують працювати на територіях, де тривають активні бойові дії.

За словами Максима Хаустова, заклади “первинки” та лікарні надають або дистанційно допомогу, або працюють у змішаному режимі. Це значить, що дехто з лікарів залишається на місці та надає допомогу, інші працюють дистанційно.

У Вовчанській громаді Чугуївського району, де ворог постійно обстрілює населені пункти, до надання медичних послуг залучають військових медиків. Також із небезпечних районів хворих евакуюють до профільних лікарень Харкова та області. Для дистанційного лікування використовують можливості телемедицини.

У Куп’янській ЦРЛ залишаються лікарі, які надають населенню невідкладну медичну. А Ізюмська міська лікарня надає стаціонарну та амбулаторну допомогу в повному обсязі.

За словами чиновника, на деокупованих територіях, де поки не вистачає медичних працівників, залучають фахівців з інших областей. А на випадок тривалого відключення електроенергії всі заклади охорони здоров’я, у яких надається стаціонарна допомога, на 100% забезпечені генераторами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що потужний генератор встановили у Чугуївській центральній лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися