Кому надаватимуть стоматологічні послуги безплатно

Безплатні стоматологічні послуги мають бути обов’язковими

Для дітей-переселенців стоматологічні послуги мають бути безплатними. Про це заявила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільниці Мінреінтеграції, що переселенці під час зустрічей з посадовцями вказують на одну з найгостріших проблем, якою є дитяча стоматологія.

“Говорімо прямо: діткам-переселенцям медичні послуги, в тому числі стоматологічні, мають надаватися безплатно. Бо у них немає коштів на дороговартісне лікування зубів або взагалі на будь-яке лікування”, - наголосила очільниця відомства. 

За її словами, безплатні стоматологічні послуги мають бути такими ж обов’язковими, як і 3 тисячі гривень, які держава щомісяця виділяє на проживання дитини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Валківській громаді надають послугу соціального супроводу сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах. 

Вказана соціальна послуга - це комплекс заходів, під час яких спеціалісти:

  • оцінюють потреби, визначають шляхи розв'язання основних проблем;

  • відвідують отримувача послуги чи регулярно зустрічаються з ним з метою моніторингу виконання поставлених завдань;

  • сприяють в отриманні інших послуг;

  • допомагають в усвідомленні значення дій та розвитку вміння керувати ними; 

  • допомагають в навчанні та розвитку навичок, спрямованих на подолання чи мінімізацію складних життєвих обставин.

Тривалість надання соціальної послуги - не більше, ніж шість місяців з дня прийняття рішення про надання такої послуги. У разі складного випадку тривалість надання соціальної послуги може бути продовжено до одного року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися