Харківській області загрожує спалах небезпечної інфекції

У Харківській області перевірять дітей та медичний персонал на наявність вакцини

У Харківській області затвердили План дій щодо готовності та реагування на спалах кору. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на протокол позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

Серед заходів готовності для зниження ризиків у вразливих верств населення планують провести картування невакцинованих дітей віком до 5 років, які проживають у Харківській області. Планують перевірити статус вакцинації проти кору дітей до 5 років. Термін виконання - до 28 квітня 2023 року. Аналогічні дії проведуть і серед дітей ВПО. 

На основі картування визначать громади та райони високого ризику інфікування. Визначені осередки будуть моніторити щотижня з 8 травня. 

Наявність вакцинації перевірять і у медичного персоналу. З повним переліком профілактичних заходів можна ознайомитися у відповідному протоколі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові з 10 по 16 квітня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1768 осіб, з них 30% - діти. У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли, що  упродовж минулого тижня було зареєстровано 659 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 та один випадок захворювання на грип А серед дорослих. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на грип та ГРВІ знизилась на 11%. Показник захворюваності становить 125,0 на 100 тис. населення, що нижче показника епідемічного порогу на 70% та відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу. За тиждень було госпіталізовано 169 осіб, з них 12% - діти до 17 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися