До жителів Харкова та області звернулися з проханням: що сталося

У регіоні працюють 122 пункти щеплень проти COVID-19, у тому числі на деокупованих територіях

У Харківській області за весь період спостережень зафіксовано понад 320 тисяч випадків захворюваності на COVID-19. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова розповіла, що рівень захворюваності зараз не перевищує епідемічний поріг. Однак, за її словами, необхідно дотримуватися протиепідемічних норм – носити маску в багатолюдних місцях, дотримуватися дистанції та вакцинуватися. “Якщо не було бустерного щеплення, то потрібно його зробити. Для бустерної дози можна використовувати будь-яку вакцину”, - пояснила Жанна Овчарова.

У Харківській ОВА наголосили, що у регіоні працюють 122 пункти щеплень проти COVID-19, у тому числі на деокупованих територіях. Пункти забезпечені вакцинами CoronaVac, Comirnaty та Johnson & Johnson. 

До того ж у лікарнях Харкова та області відведено понад 1700 ліжко-місць для пацієнтів, хворих на COVID-19. З них зайняті – 16%. Киснем забезпечені 1432 ліжка. 

“Якщо ви помітили перші ознаки ГРВІ або якісь симптоми COVID, необхідно зробити тест у будь-якому лікувальному закладі. А сімейний лікар надасть протокол лікування”, - зазначила Жанна Овчарова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові з 10 по 16 квітня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1768 осіб, з них 30% - діти. У Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли, що було зареєстровано 659 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 та один випадок захворювання на грип А серед дорослих. У порівнянні з минулим тижнем захворюваність на грип та ГРВІ знизилась на 11%.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися