Жителів Харкова та області попередили про поширення соціальної хвороби: подробиці

Щоб запобігти поширенню хвороби, потрібно регулярно проводити огляд дітей

Жителям Харкова та області нагадали про необхідність проведення профілактики педикульозу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Ця проблема набуває особливої актуальності у зв’язку з можливим відновленням офлайн-навчання в навчальних закладах.

Мешканцям області нагадали, що педикульоз – це паразитування вошей на тілі людини які живляться кров’ю людини та є носіями небезпечних інфекцій. Воші розповсюджуються шляхом безпосереднього контакту людей. Особливо швидко хвороба поширюється в дитячих колективах при спільному користуванні індивідуальними речами - головними уборами, гребінцями, одягом тощо. Діти можуть стати джерелом хвороби у своїх сім'ях, заразившись педикульозом у школі чи дитячому садочку. Основні прояви захворювання: свербіж шкіри в місцях укусів, наявність гнид на волоссі.

Щоб запобігти поширенню хвороби, потрібно регулярно проводити огляд дітей. Щоденно потрібно перевіряти дітей, які відвідують дитячі дошкільні заклади. Перевірки має проводити медичний персонал разом із вихователями. Учнів загальноосвітніх шкіл та профтехучилищ повинні перевіряти після кожних канікул медперсонал та вчителі.

Якщо у дитини виявили ознаки педикульозу, то її ізолюють та повідомляють батькам. Медперсонал має надати рекомендації батькам щодо  обробки, застосування педикулоцидів, правил особистої гігієни.

Варто пам'ятати, що заражені воші є носіями різних видів тифу, волинської гарячки тощо. А своєчасний огляд дозволяє виявити проблему, локалізувати вогнище, вжити відповідних заходів та уникнути проблем зі здоров’ям дитини. Отже, на батьків покладається першочергова відповідальність за огляд власних дітей з метою збереження здоров'я дитини та попередження поширення хвороби.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які хвороби поширюються у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися