У Харків завозили підроблені ліки: деталі

Щотижневі “прибутки” зловмисників становили мільйони гривень

Під час спецоперації кіберфахівці СБУ на Київщині та у Харкові ліквідували канал нелегального ввезення в Україну фальсифікованих медпрепаратів онкологічної групи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

Більшу частину підроблених ліків виготовляли на території рф та у декількох країнах Близького Сходу. Ділки нелегально "імпортувати" товар, ховаючи його у замаскованих технологічних порожнинах власних авто. Державний кордон перетинали з території третіх країн.

“Потім оптові партії сумнівних медичних засобів продавали через спеціально створені інтернет-магазини та профільні групи у соцмережах. Безпосередню доставку “замовникам” здійснювали через підконтрольні аптеки та популярні поштові сервіси”, - розповіли у СБУ. 

Щотижневі “прибутки” зловмисників становили мільйони гривень.

Співробітники СБУ викрили трьох учасників міжнародного злочинного угруповання, яке організувало нелегальний бізнес. Експертиза підтвердила, що виявлені у зловмисників медпрепарати є підробками та не відповідають заявленим в інструкції характеристикам.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів, вчинена організованою групою). Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області викрили шахраїв - вони займалися підробкою та продажем водійських посвідчень. Детальніше про “схему” читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися