В Харківській обласній клінічній лікарні встановили мобільну станцію очищення води

Завдяки спеціальному обладнанню з очищення води, придбаному за кошти благодійників, медзаклад став повністю автономним

В Харківській обласній клінічній лікарні встановили мобільну водоочисну станцію, яка допоможе зробити водопостачання медичного закладу більш надійним. Про це розказали в Харківській обласній військовій адміністрації (ОВА), передають "Коментарі".

У рамках проекту "ReH2O" спеціалістами благодійного фонду "Відбудуємо нашу Україну" була розроблена мобільна водоочисна станція. Вона очищає воду будь-якої якості і рівня. Фінансування здійснюється завдяки американській організації "Renew Democracy Initiative". Станція дозволить підтримувати автономність незалежно від аварійних відключень світла. Більш ніж десять таких станцій вже направлені фондом в різні регіони України.

очищенння води, харківська обласна клінічна лікарня, благодійний фонд
очищенння води, харківська обласна клінічна лікарня, благодійний фонд
очищенння води, харківська обласна клінічна лікарня, благодійний фонд

"Враховуючи те, що взимку ворог наносив удари саме по об’єктам критичної інфраструктури, то виникали перебої безпосередньо з водопостачанням. Наразі обласна клінічна лікарня має безперебійні джерела живлення і є повністю автономною. Ця станція слугуватиме як джерело чистої питної води у випадку надзвичайної ситуації в Харкові та області", – прокоментував передачу станції начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Під час повномасштабного вторгнення РФ обласну лікарню вже забезпечили генераторами, власною свердловиною, аварійною опалювальною системою. Як пояснив головний лікар обласної клінічної лікарні Костянтин Лобойко, у медзакладу є власна свердловина, з якої можна брати технічну воду у разі відсутності міського водопостачання. Відтепер цю воду лікарня зможе очищувати до рівня питної і використовувати для персоналу та пацієнтів.

Як уже писали "Коментарі", в червні цього року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №174 щодо організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я Харківська обласна клінічна лікарня визнана Надкластерним медзакладом. Щоб існуюче приймально-діагностичне відділення обласної лікарні відповідало стандартам і вимогам, про які йдеться у постанові Кабміну, за дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова було ухвалено рішення провести реконструкцію приміщень медзакладу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися