Жителів Харкова просять бути пильними: причини

Жителів Харкова попередили про можливість отруєння кавунами

У Харківській міській раді розповіли жителям міста у яких випадках вживання кавунів може зашкодити, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Департаменті охорони здоров’я пояснили, що  причиною отруєння кавунами можуть стати бактеріальні збудники. У першу чергу загрозу можуть нести надбиті, надрізані кавуни або ж куплені в місцях, де не дотримуються санітарно-гігієнічних норм. Жителям Харкова порекомендували ретельно помити їх під проточною водою перед споживанням. Однак застерегли від придбання кавунів на стихійних ринках та біля трас. Розрізані кавуни потрібно зберігати лише в холодильнику.

Також у Харківській міськраді розповіли, що у літрі кавунової м’якоті міститься  приблизно 60 г цукру, тож, щоб уникнути значного глікемічного навантаження на організм, варто пам'ятати про міру в розмірі порцій та поєднувати споживання кавунів з багатою на клітковину їжею.

“Вагітним жінкам не можна зловживати м’якоттю кавуна, адже це може призвести до надмірного навантаження на нирки. Людям із захворюваннями сечостатевої системи теж необхідно дозувати споживання кавунів, особливо якщо ці хвороби ускладнені наявністю каменів у нирках, адже можна спровокувати їх відходження”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Міській дитячій поліклініці №23 надають безплатні стоматологічні послуги. Безплатну допомогу надають дітям до 18 років за Програмою медичних гарантій.

Також стоматологічні кабінети працюють у дитячих поліклініках №7 та 13. Крім того, запланована організація роботи дитячого стоматолога у поліклініці №12 та в амбулаторії №3 (вул. Метробудівників, 24).

Дізнатися, які послуги можна отримати безплатно, можна за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися