Стало відомо як саме будуть відновлювати Ізюмську лікарню за 1 міліард 230 міліонів гривень

Заклад планують відбудувати у три черги

Наразі ескізний проект Ізюмської лікарні проходить експертизу і після його затвердження можна буде розпочати розробку проектно-кошторисної документації. Орієнтована вартість робіт у лікарні наразі становить 1 млрд 230 млн грн, повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

"Центральну міську лікарню Піщанської Богоматері за сталого фінансування планується відбудувати у три черги. Зокрема, у першій черзі маємо відновити будівлю, яка постраждала внаслідок авіабомбардування. На території лікарні розташовується старе поліклінічне відділення, яке перебуває в аварійному стані. Відповідно до висновку воно не підлягає відновленню і замість нього спроектували новий сучасний комплекс, де буде навіть майданчик для гелікоптера", – додав Антон Коротовських.

Окрім того, проект передбачає облаштування бомбосховища за усіма необхідними вимогами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обговорення Оленою Зеленською з Прем'єр-міністром Катару відновлення Харківської області. Це перший візит катарського високопосадовця з початку російського повномасштабного вторгнення та перший візит Прем’єр-міністра Катару в Україну. Під час зустрічі дружина Президента подякувала за історичний візит, солідарність і гуманітарну допомогу, надану Катаром Україні (держава переказала українському Міністерству охорони здоров’я 5 млн дол.). Олена Зеленська висловила сподівання на продовження співпраці між країнами й запросила Катар до участі в проєктах фундації Olena Zelenska Foundation, яку було створено у вересні 2022 року для залучення іноземних донорів до гуманітарної допомоги, підтримки сфер освіти та охорони здоров’я в Україні. Фундація вирішила виділити на ремонт і оснащення чотирьох операційних 600 тис. дол., але для відновлення роботи Ізюмської лікарні необхідно акумулювати більше коштів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися