У Харкові перевіряють ВПО: що контролюють

ВПО будуть отримувати необхідні щеплення за місцем проживання

В Харківській області триває евакуація мешканців населених пунктів частини Куп’янського району та Вовчанської ОТГ Чугуївського району. Людей, яких вивозять з небезпечних населених пунктів, перевіряють у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”. 

У Харкові фахівці  відділення особливо небезпечних інфекцій, відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань держустанови проводять опитування та анкетування прибулих. Збирають інформацію щодо:

- потреби в отриманні профілактичних щеплень за календарем (особливо дітям) та проти СОVID-19,

- ризику інфікування збудниками деяких інфекцій (з метою подальшого спрямування до профільних лікарів). 

У держустанові наголосили, що скринінгове анкетування щодо виявлення ознак туберкульозу та обстеження на SARS-CoV-2 при поселенні внутрішньо переміщених осіб у гуртожитки дозволяють уникнути розповсюдження інфекції в місцях їх тимчасового перебування.

При спілкуванні також з’ясовується доступність до якісної питної води в зоні наближеної до бойових дій. При виявленні можливого факту вживання питної води сумнівної якості, спеціалісти надають рекомендації щодо усунення можливих наслідків.

З евакуйованими проводять бесіди щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, за бажанням видаються захисні маски та засоби для дезінфекції рук. Для дітей організовано майстер-класи по гігієнічній обробці рук.

“За результатами опрацювання анкет фахівці відділення імунопрофілактики організують виїзд бригади вакцинаторів в місця постійного перебування  ВПО для проведення щеплень”, - наголосили у держустанові.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області оголосили обов'язкову евакуацію.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися