Жителів Харківщини попередили про загрозу для дітей: що відомо

Громадяни деяких категорій можуть вакцинуватися безплатно

Жителям Харківської області попередили про наслідки відмови від вакцинації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради. 

“Відмовившись від вакцинації, ви ризикуєте здоров’ям і життям своєї дитини. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни та медики”, - наголосили у міській раді.

Якщо з якихось причин дитина не була вакцинована відповідно до Календаря профілактичних щеплень, батькам рекомендують звернутися за консультацією до лікаря. 

Діти до 17 років 11 місяців  та внутрішньопереміщені особи Богодухівського району можуть звернутися до сімейного лікаря чи педіатра для щеплення проти кору, паротиту та краснухи до сільських ФП, АЗПСМ та до АЗПСМ м.Богодухів за адресою м.Богодухів, вул.Чернієнка, 13.  

“Лікар огляне вашу дитину та направить на щеплення. Щеплення проводиться безплатно. На даний час в закладі наявна однодозова вакцина проти кору, паротиту та краснухи, виробництва США, яка пройшла сертифікацію, перевозилася і зберігається з дотриманням вимог “холодового ланцюга”, - уточнили у Богодухівській міській раді. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у  Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області нагадали жителям Харківської області про небезпеку, яка може чекати відпочиваючих на природі.

В управлінні наголосили, що вересень – це період активності іксодових кліщів. Зустріти небезпечну комаху можливо і на звичайному газоні біля будинку. Найчастіше вони селяться у траві та лише зрідка потрапляють на невисокі кущові рослини. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися