Краса може бути небезпечною: жителів Харкова та області попередили про загрозу

Відповідальність за дотримання вимог санітарно-протиепідемічного режиму покладається на керівників перукарень та салонів краси

Жителів Харкова та області попередили про небезпеку інфікування у салонах краси. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У службі зауважили, не можна стверджувати, що відвідування закладів індустрії краси призведе до захворювання, однак обережність не завадить.

“Процедури, проведені недобросовісними майстрами, несуть потенційну загрозу зараження стафілококовими, стрептококовими, грибковими інфекціями, гепатитами В та С, ВІЛ, лишаєм, герпесом тощо”, - наголосили у службі.

Найпоширеніші інфекції – стафілокок і стрептокок. Якщо на шкірі голови, обличчя є мікротравми, інфікуватися можна в перукарні, після розчісування інфікованим гребінцем, гоління.

Бородавки хоч і не такі небезпечні, але вносять у життя незручності. Це вірусне захворювання, вірус може проникати через ранки й подряпини. 

Грибкові захворювання можна підхопити в тому числі й у манікюрному та педикюрному кабінетах. 

Коростяний кліщ викликає в носія шкірний висип і сильний свербіж. Як і педикульозом, коростою можна заразитися через предмети загального користування (рушники або гребінці). 

Через травми шкіри в організм можуть проникнути такі інфекції, як гепатит B і C, ВІЛ, венеричні захворювання.

“Відповідальність за дотримання вимог санітарно-протиепідемічного режиму покладається на керівників перукарень та салонів краси”, - зазначили у Держпродспоживслужбі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області поширюється небезпечне захворювання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися