У Харкові перевірили рівень електромагнітного випромінювання: що виявили

Перевірки стану електромагнітної ситуації у Харкові проводять щоквартально

Для забезпечення належних умов життєдіяльності людини важливе гігієнічне значення має стан електромагнітної ситуації в населених місцях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

У держустанові пояснили, в природі існують електромагнітні хвилі різних діапазонів, в тому числі радіочастотних. Вони утворюють постійний природний фон. “Збільшення кількості і зростання потужності різноманітних джерел неіонізуючого випромінювання утворює додаткове штучне електромагнітне поле”, - зазначили у держустанові.

У містах джерелами електромагнітного забруднення є радіотехнічні об’єкти, в т.ч. базові станції операторів мобільного зв’язку. 

Спеціалісти лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ” щоквартально проводяться вимірювання рівнів електромагнітного випромінювання в місцях розміщення радіотехнічних об’єктів на території м. Харкова.

За даними моніторингових досліджень, які проведено  за поточний період 2023 року, максимальні значення щільності потоку енергії не  перевищують  2,5 мкВт/кв. см при  гранично допустимому рівні, який згідно з наказом МОЗ України  від 30.11.2020 № 2760, становить 100 мкВт/кв. см.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Валківській громаді триває обстеження найпростіших та протирадіаційних укриттів. 

Перевірки проводять фахівці Богодухівського районного управління Держпродспоживслужби, працівники ДСНС та представники Валківської міської ради.

Детальніше про результати перевірки читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися