Що відбуватиметься в Харкові на Привокзальній площі та в Центральному парку

На вказаних локаціях працюватимуть виїзні бригади спеціалістів

У Харкові 29 та 30 вересня у двох локаціях міста проведуть акцію до всесвітнього Дня серця. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Зокрема 29 вересня акцію проведуть на Привокзальній площі залізничного вокзалу, 30 вересня – в Центральному парку культури та відпочинку на майданчику біля кінотеатру “Парк”.

Директорка Державної установи “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб” Міністерства охорони здоров'я України Любов Махота розповіла, що виїзні бригади інформуватимуть населення про: 

  • хвороби серця та методи їх профілактики,

  • безплатне консультування з питань збалансованого харчування, фізичної активності,  

  • анкетування щодо шкідливих залежностей,

  • перевірку артеріального тиску та рівня цукру в крові.

Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов звернувся до харків’ян із проханням уважно ставитися не лише до власного здоров’я, але й до навколишнього оточення. На його переконання, потрібно  чітко знати симптоми інфаркту та інсульту, в разі якщо виникає підозра, що у людини серцевий напад чи інсульт, необхідно негайно звертатися за медичною допомогою. Адже чим раніше розпочато лікування, тим краще прогноз для здоров’я та життя людини.      

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області розповіли про небезпеку псевдотуберкульозу.

Псевдотуберкульоз (ієрсініоз) – гостре інфекційне захворювання. Воно характеризується дестабілізацією роботи шлунково-кишкового тракту, шкірного покриву, опорно-рухового апарату та іншими клінічними проявами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися