Ще в одному населеному пункті Харківщини ввели обмеження: що сталося

Карантин триватиме щонайменше 60 днів

У селищі Буди Харківського району виявили випадок сказу та оголосили карантин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби у Харківській області. 

У службі повідомили, що 25 вересня у селищі захворіла однорічна кішка, у тварини спостерігався пригнічений стан. Власниця 26.09.2023 звернулася за допомогою до ветеринарного лікаря, проте наступного дня кішка померла. Тіло тварини доставили для дослідження на сказ до Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. За результатами дослідження було підтверджено діагноз сказ.

Було проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Південної міської ради, рішенням якої:

  • оголосили неблагополучний пункт щодо сказу та введено карантинні обмеження зі сказу в селищі Буди Південної міської ради з 29 вересня.2023 року;

  • визначили загрозливу зону с. Бідряги Південної міської ради з прилеглими лісовими та польовими масивами;

  • затвердили План комплексних заходів щодо ліквідації сказу в селищі Буди та межах прилеглих польових та лісових угідь. 

Відповідно до затвердженого плану проведуть облік та імунізацію домашніх тварин у вказаних населених пунктах, дезінфекцію місць, де перебувала хвора на сказ тварина, та інших речей, які можуть бути забрудненими слиною та виділеннями цієї тварини.

Карантинні обмеження скасують через 60 днів з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ у селищі Буди, якщо будуть виконані всі затверджені умови.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області виявили кілька випадків сказу у домашніх тварин.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися