Реабілітація та протезування в Харківській області: кому надаватимуть допомогу

Центр дуже потрібен як захисникам України, які отримали поранення, так і цивільним мешканцям Харківщини, які постраждали від ворожих обстрілів

У Харківській області планують реалізувати надзвичайно актуальний соціальний проєкт зі створення діючого Центру реабілітації та протезування. Це стане можливим завдяки згоді Харківської обласної ради на прийняття майнового комплексу Державного некомерційного підприємства "Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації" з державної власності у спільну власність територіальних громад Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Очільник області розповів, що Центр має унікальну матеріально-технічну базу, кваліфікований персонал, здатен розробляти та впроваджувати нові методики відновлення рухових функцій, проводити комплексні реабілітації пацієнтів з патологією опорно-рухового апарату, в тому числі отриманою внаслідок вогнепальних та мінно-вибухових поранень. 

Олег Синєгубов зазначив, що рішення депутатів дасть початок реалізації соціального проєкту зі створення діючого Центру реабілітації та протезування. Очільник області пояснив, що Центр дуже потрібен як захисникам України, які отримали поранення, так і цивільним мешканцям Харківщини, які постраждали від ворожих обстрілів.

“Від початку повномасштабної війни понад 150 мешканців Харківщини, в тому числі діти, перенесли ампутації та потребують протезування та реабілітації. Дякую депутатам за підтримку цього проєкту. Переконаний, оновлений Центр реабілітації та протезування уже в найближчому майбутньому надаватиме фахову допомогу тим, хто її потребує”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області перевірили ще одну лікарню.



Джерело: https://t.me/synegubov/7193
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися