На Харківщині допоможуть усім хворим на діабет: як саме

За допомогою можна звернутися у будь який державний медзаклад

Пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть отримувати тест-смужки за програмою реімбурсації. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

Перелік медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, включає 23 найменування тест-смужок для контролю рівня глюкози у крові.

Також програма "Доступні ліки" налічує 492 найменування лікарських засобів, які застосовуються при:

- серцево-судинних захворюваннях;

- цукровому діабеті;

- хронічних хворобах нижніх дихальних шляхів;

- нецукровому діабеті;

- хворобі Паркінсона;

- розладах психіки та поведінки, епілепсії;

- потребі в імуносупресії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перевірку цін на ліки у Харківській області. Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області проводить перевірки застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі “Доступні ліки”, повідомляють "Коментарі. Харків". Мета перевірок - попередження фактів порушень державної дисципліни цін. У Держпродспоживслужбі зазначили, що проводиться щомісячний аналіз розмірів граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розмірів застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які ввійшли до програми реімбурсації. Так, за вересень 2023 року опрацьовано інформацію від 410 аптечних закладів, проаналізовано понад 52,5 тисячі цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення Встановлено порушення державної дисципліни цін в одного суб’єкта господарювання, а саме: застосування завищеного рівня граничної торговельної (роздрібної) надбавки в розмірі 15 відсотків, що нараховуються до закупівельної ціни з урахуванням податків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися