Як жителям Харківщини отримати безплатні ліки

Ліки можна отримати безплатно чи з мінімальною доплатою

Для отримання ліків на безплатній основі потрібно звернутись до сімейного лікаря. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради.

Жителям громади нагадали про можливість безоплатного обстеження та лікування у комунальному некомерційному підприємстві “Центр первинної медико-санітарної допомоги міста Ізюм” Ізюмської міської ради за адресами: вул. Гайдамацька, 2 (в минулому Гагаріна, 2) та пров. Залізничний, 4.

“Для отримання ліків на безоплатній основі потрібно звернутись до сімейного лікаря Центру, який після обстеження призначить відповідне лікування та випише рецепт на наявні у пункті видачі ліки, згідно з переліком”, - уточнили у міській раді.

Також зауважили, що в Ізюмі діє урядова програма “Доступні ліки”, за умовами якої можна отримати лікарські засоби безплатно чи з незначною доплатою хворим на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет 2 типу в аптеках міста. “Електронний рецепт на відповідні препарати надасть ваш сімейний лікар. Будь ласка, звертайтесь до сімейного лікаря та отримуйте ліки безплатно”, - порадили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області проводить перевірки застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі “Доступні ліки”. Мета перевірок - попередження фактів порушень державної дисципліни цін.

Що виявили у результаті перевірок цін на ліки у Харківській області, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися