У Харкові лікарка з області відкрила нову клініку: що зі старою

Допомогу вона отримала завдяки урядовому проєкту

Лікарка з міста Вовчанськ Харківської області, чию клініку було пошкоджено унаслідок обстрілів РФ, відкрила новий медзаклад у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Анастасія – лікарка-переселенка з Вовчанська, дружина учасника бойових дій. До повномасштабного вторгнення жінка мала власну клініку у рідному місті, яка була пошкоджена внаслідок обстрілів РФ.

На початку війни родина виїхала на захід України. Згодом чоловік пішов захищати країну, а Анастасія повернулася до Харкова й ухвалила рішення відкрити нову клініку сімейної медицини. 

Для закупівлі необхідного обладнання жінка вирішила взяти участь в урядовому проєкті єРобота. У результаті отримала 500 тисяч гривень на розширення власної справи.

За грантові кошти придбали необхідне обладнання: холодильник для зберігання вакцини, дефібрилятор, меблі тощо.

Лікарка постійно на зв’язку зі своїми пацієнтами, за консультаціями звертаються навіть ті, хто перебуває за кордоном.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про порятунок двох людей у Харкові. За добу на Харківщині лікарі швидкої врятували двох людей зі стану клінічної смерті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.  О 4:18 надійшов екстрений виклик до чоловіка 64-ти років і по прибуттю було  констатовано клінічну смерть внаслідок тромбоемболії легеневої артерії. Успішну реанімацію проведено бригадою екстреної медичної допомоги у складі : фельдшера Кисляка Пилипа, водія Гладуна Ігора. О 6:15 надійшов екстрений виклик до чоловіка 34-ти років і по прибуттю було  констатовано клінічну смерть внаслідок гострого інфаркту міокарда.  В обох випадках результатом вчасно розпочатих реанімаційних заходів - стало відновлення вітальних функцій. Успішну реанімацію проведено бригадою ЕМД у складі: лікаря Кучугури Володимира, фельдшера Анахіна Артема, водія Бондаренко Олександра. Обох хворих шпиталізовано до лікувальних закладів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися