У Харкові продовжують безкоштовну вакцинацію

Цього разу медики завітали до Куп'янського району

У двох громадах Куп'янського району проводили вакцинацію домашніх тварин від сказу. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

У період з 11 по  23 жовтня проти сказу щеплено 86 домашніх тварин, із них собак  –  19, котів – 60, ВРХ – 7 голів:

Шевченківською дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 50 тварин, із них 11 собак, 32 коти  голови, 7 голів ВРХ (селище Шевченкове: 3 собаки, 12 котів; с. Худоярове:  2 собаки, 1 кіт; с. Семенівка: 6 голів ВРХ; с. Зорянське: 1 собака, 5 котів, 1 голова ВРХ; с. Раївка: 3 коти; с. Петрівка: 2 собаки, 5 котів; с. Отрадне: 1 собака, 4 коти; с. Березове: 2 собаки, 2 коти);

Великобурлуцькою  дільницею ветеринарної медицини в селищі Великий Бурлук  щеплено проти сказу 36 тварин, із них 8 собак, 28 котів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про карантин у Куп'янському районі. У населеному пункті Великобурлуцької ТГ запровадили карантинні обмеження через випадок сказу тварин. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію громади. Рішенням позачергового засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Великобурлуцькій селищній військовій адміністрації з 17 жовтня 2023 року введено карантинні обмеження на території смт Великий Бурлук Великобурлуцької ТГ Куп’янського району з прилеглими до них угіддями, пасовищами, урочищами та польовими масивами. Підставою для цього стало виявлення чергового випадку сказу домашньої тварини на одній із вулиць населеного пункту. Карантин діятиме протягом двох найближчих місяців. На території громади вживаються заходи із запобігання поширення сказу – однієї з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей. Фахівці Великобурлуцької дільниці ветеринарної медицини у населених пунктах громади здійснюють вакцинацію домашніх тварин, а також розповсюджуватимуть пероральну вакцину у місцях мешкання диких м’ясоїдних тварин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися