У Харкові стали частіше хворіти на поширену хворобу: як її уникнути

Минулого року ця хвороба спіткала менше людей, чим цього року

За даними статистики в місті Харкові за 9 місяців 2023 року зареєстровано 1,2 тис. випадків інсульту (у 2022 році - 1,1 тис.), з них 763 випадки у віковій групі людей від 60 років (у 2022 році - 807 випадків). Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я до Всесвітнього дня боротьби з інсультом, інформують "Коментарі. Харків".

Профілактика інсульту. Всесвітня організація боротьби з інсультом констатує, що 90% інсультів пов’язані з факторами ризику, на які людина може вплинути, дотримуючись певних рекомендацій, а саме:

1. Фізичні вправи п'ять разів на тиждень по 30 хвилин.

2. Здорова дієта з високим вмістом фруктів та овочів, цільнозернових продуктів, корисних жирів з низьким вмістом солі може допомогти запобігти гіпертонії.

3. Відмова від алкоголю та куріння.

4. Запобігання стресу.

Кваліфіковану медичну допомогу хворим з інсультом надають у Міській клінічній лікарні №7 за адресою: Салтівське шосе, 266.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Відповіді на питання з евакуації: "Ви не будете жити в наметах чи спортзалі"

Мешканців області закликають виїжджати через загострення обстановки на фронті

У Куп’янській міській військовій адміністрації закликають евакуюватися місцевих мешканців, а також відповідають на найчастіші питання з евакуації. "У російських військових немає правил війни: вони пускають ракети по цивільних об'єктах та приватних секторах. Якщо сьогодні прилетіло до вашого сусіда, то завтра може догнати й вас", – зазначають в МВА.

Куди звертатися, де жити та що з собою брати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися