У Харкові та області є вакцина від смертельної хвороби

Вакцина проти сказу людей вже в Харківській області

Вакцина "Індіраб" вже доставлена на склад Харківського центру контролю та профілактики хвороб, розпочато її видачу у лікувальні заклади області та м. Харків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Центру.

Нагадуємо, що в Харківській області склалась несприятлива епізоотична ситуація зі сказу, в першу чергу в зоні бойових дій та на деокупованих територіях. У поточному році зареєстровано 55 випадків сказу у тварин.

Протягом минулого періоду 2023 року  звернулись за медичною допомогою після ушкоджень, нанесених тваринами, понад 2 тисячі осіб. Отримали антирабічні щеплення майже 700 постраждалих, з них 73 особи, які постраждали від тварин з лабораторно встановленим сказом.

Вакцинація постраждалих від нападу тварин є надійною запорукою запобігання захворюванню на сказ – хвороби зі 100% смертністю.

Тож якщо ви отримали ушкодження від тварин (укуси, подряпини, ослинення), обов’язково звертайтесь до лікувального закладу для вирішення питання щодо призначення антирабічного лікування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області оголосили примусову евакуацію сімей з дітьми у Куп'янській, Кіндрашівській та Курилівській громадах Куп'янського району, які перебувають під постійними ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Крім того, згідно рішення Ради оборони дітям буде заборонено в’їжджати у вказані громади. 

Важливо: діти можуть бути евакуйовані обов'язково щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном.

З яких громад евакуюватимуть дітей, та яким чином це буде відбуватися – читайте за посиланням.

Відповіді на питання з евакуації: "Ви не будете жити в наметах чи спортзалі"

Мешканців області закликають виїжджати через загострення обстановки на фронті

У Куп’янській міській військовій адміністрації закликають евакуюватися місцевих мешканців, а також відповідають на найчастіші питання з евакуації. "У російських військових немає правил війни: вони пускають ракети по цивільних об'єктах та приватних секторах. Якщо сьогодні прилетіло до вашого сусіда, то завтра може догнати й вас", – зазначають в МВА.

Куди звертатися, де жити та що з собою брати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися