До харків'ян звернулися через зміну погоди: що сталося

Харків'янам розповіли, як захистити себе від сезонних хвороб

Восени зменшення сонячного світла, похолодання та підвищена вологість створюють сприятливі умови для розвитку інфекцій. Про це попередили у Департаменті охорони здоров’я Харківської міської ради, повідомляють "Коментарі. Харків".

У департаменті надали поради, як уникнути інфікування. “Щоб зміцнити імунітет, важливо вживати достатньо вітамінів та мінералів. Особливо важливими в цей період є вітаміни групи B, C та D, а також цинк”, - зазначили у міській раді.

Харків'янам також нагадали, що найкращий спосіб отримати достатню кількість вітамінів - їсти різноманітну їжу та загалом дотримуватись здорового раціону. Для зміцнення імунітету, крім збагаченого вітамінами харчування, потрібно уникати шкідливих звичок, займатися спортом, гуляти на свіжому повітрі та дотримуватись режиму дня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у державній установі “Харківський ОЦКПХ МОЗ” розповіли про темпи поширення хвороб у Харкові та області. 

За 9 місяців 2023 року з урахуванням грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в регіоні зареєстровано 67662 випадки інфекційних захворювань проти 124170 за аналогічний період минулого року. Зафіксовано зниження на 45,5%. Без урахування грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій зафіксовано 3190 випадків проти 2046 (зростання на 56,0%).

При цьому знизився рівень захворюваності гастроентероколітами з невстановленим збудником на 11,0%, лямбліозом – у 2,9 раза, ГРВІ – в 1,9 раза.

Які хвороби швидко поширюються в Харківській області, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися