На Харківщині посилили деякі заходи: що відомо

В районі розробили комплексний план заходів щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень від вірусного гепатиту A

У Чугуївському районі посилили заходи щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень від вірусного гепатиту A. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Заходи посилені у зв’язку з реєстрацією спалаху вірусного гепатиту A у Вінницькій області, а також зростанням захворюваності на вірусний гепатит A в інших областях України.

В районі забезпечують постійний контроль за об’єктами централізованого та децентралізованого питного водопостачання населення, проведення виробничого контролю якості води підприємствами питного водопостачання населення. Таке рішення ухвалили з урахуванням того, що одним з механізмів передачі вірусу гепатиту А є водний.

Посилено проведення санітарно-просвітньої та роз’яснювальної роботи серед населення щодо профілактики вірусного гепатиту A:

  • інформація регулярно розміщується на сайтах органів місцевого самоврядування, підприємств водопостачання, балансоутримувачів об’єктів водопостачання населення;

  • у місцях масового перебування людей, у тому числі в місцях проживання ВПО, розповсюджується пам’ятка “Як захиститися від гепатиту A”.

Також було розроблено комплексний план заходів щодо недопущення виникнення епідеміологічних ускладнень від вірусного гепатиту A в районі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова розповіла про ситуацію з поширенням гепатиту А у Харківській області. За її словами, станом на 8 грудня на Харківщині зареєстровано 13 поодиноких випадків інфікування вірусом гепатиту А. Минулого року впродовж аналогічного періоду було зафіксовано 11 випадків.

Детальніше про ймовірний спалах гепатиту А в Харківській області читайте за посиланням



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися