У Харкові поширюється небезпечна хвороба: подробиці

У Харкові низький рівень інтенсивності епідемічного процесу

У Харкові з 11 по 17 грудня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1125 осіб, з них 47% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За інформацією Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, зокрема, за минулий тиждень було зареєстровано 105 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Показник захворюваності становить 79,5 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 81% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізовано 150 осіб, з них шість - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 33% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова розповіла про ситуацію з поширенням гепатиту А у Харківській області. 

За її словами, станом на 8 грудня на Харківщині зареєстровано 13 поодиноких випадків інфікування вірусом гепатиту А. Минулого року впродовж аналогічного періоду було зафіксовано 11 випадків. 

Заступниця генерального директора з епідеміологічних та санітарно-гігієнічних питань Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Неля Новіцька нагадала, що основними профілактичними заходами поширення вірусного гепатиту А є дотримання правил особистої гігієни, використання питної води перевіреної якості, дотримання режимів приготування та зберігання харчових продуктів і готових страв.

Детальніше про ситуацію з поширенням гепатиту А читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися