В одній з лікарень на Харківщині сталися значні зміни: подробиці (ФОТО)

Від бойових дій найбільше постраждало травматологічне відділення

У центральній лікарні Чугуєва відкрили нове відділення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Він зазначив, що центральний медзаклад міста зазнав значних руйнувань – навесні 2022 року у дворі лікарні ворожа ракета утворила майже 10-метрову вирву.

Від бойових дій найбільше постраждала травматологія. Попри це персонал не припинив надавати допомогу людям.

“За підтримки Першої леді Олени Зеленської, участі обласного й місцевого бюджетів травматологічне відділення повністю відновили. Відремонтували 10 палат, 2 коридори, маніпуляційну, перев'язувальну, гіпсову й процедурну кімнати, ординаторську й кабінет старшої медсестри, санвузли, душову тощо”, - пояснив Олег Синєгубов. 

За його словами, фундація Олени Зеленської профінансувала придбання дороговартісного медобладнання, лікарняних ліжок та сучасних меблів на понад 4 мільйони гривень. Загальна вартість відновлення сягнула 7 мільйонів гривень.

“Відтепер лікарі можуть надавати послуги жителям району на принципово новому рівні. Дякуємо Олені Зеленській та Фундації за увагу до Харківщини та допомогу у відновленні медичної сфери області!”, - наголосив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли про ситуацію з поширенням небезпечних хвороб у Харкові та області.

За даними центру, зареєстровано 287 випадків грипу, 34 випадки гострого вірусного гепатиту C, 11 ротавірусного ентериту, 10 лептоспірозу, по 9 випадків кашлюка та вірусного менінгіту, 6 випадків менінгококової інфекції, по 3 випадки корута епідемічного паротиту, по 1 випадкулістеріозу та криптоспоридіозу.

Детальніше про поширення небезпечних хвороб читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/7831
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися