В лікарнях на Харківщині виникли проблеми: планують подавати позови та перевіряти заклади

З медичних закладів у Харківській області системно утримують кошти

Проблеми в роботі лікарень з Нацслужбою здоровʼя України обговорили на нараді в обласній раді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної ради. 

На нараді йшлося про системне утримання коштів з медичних закладів, нібито у зв’язку з порушенням умов договорів по пакетах НСЗУ. Саме з цієї причини, для прикладу, обласна лікарня недоотримала 25 млн грн.

“Прифронтова область, відтік висококваліфікованих кадрів, зменшення надходжень до обласного бюджету. Ми не можемо дозволити без вагомих юридичних обґрунтувань утримувати кошти із медичних закладів області”, - йдеться в повідомленні ради.

В обласній раді повідомили, що готуватимуть заперечення та позови до суду. Також планують перевірити медичні заклади у цьому напрямку.

Також повідомляється, що на останній сесії обласної ради депутати затвердили рішення про приєднання до Обласної клінічної лікарні Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансеру № 1 та Обласної стоматологічної поліклініки.

“Головна мета створення спроможної мережі медичних закладів -  розвиток і якість медичних послуг, їх доступність до населення та безоплатність, а також ефективне використання матеріальних та інших ресурсів”, - повідомили в облраді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Державній установі "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" розповіли про ситуацію з поширенням грипу та ГРВІ у Харківській області.

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися